OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ ERASMUS KAPSAMINDA İSPANYA’YA GİDİYOR HABERİ KÖRFEZ OKUL HABER AJANSINDA YAYINLANDI.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ ERASMUS KAPSAMINDA İSPANYA’YA GİDİYOR HABERİ KÖRFEZ OKUL HABER AJANSINDA YAYINLANDI.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün Erasmus+ 2022 teklif çağrısı döneminde kabul edilen  Mesleki Eğitim Akreditasyonu hareketlilikleri projesi kapsamında Mesleki Eğitim öğrenci ve personel hareketliliği için çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda Okul Müdürü Mehmet Oğuzhan Erdem refakatinde Bilişim Teknolojileri Alanı 11-B sınıfı öğrencilerinden Yunus Emre Sönmez, Efe Acım ve Hüseyin Çakır İspanya’nın Valencia kentinde 4 Mayıs 2024 – 1 Haziran 2024 tarihleri arasında staj faaliyeti gerçekleştirecekler.

FARKLI ALANLARDA STAJ YAPACAKLAR

Yunus Emre Sönmez; “GRUPO BUSCALLA” isimli araç GPS sistemleri geliştiren bir yazılım firmasında, Efe Acım “AIP LANGUAGE INSTUTUTE” isimli bir dil okulunda ve Hüseyin Çakır “MICROAREA” isimli bir yazılım firmasında staj faaliyetlerini gerçekleştirecekler.

KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SUNMASI HEDEFLENİYOR

Proje kapsamında öğrencilerimizin okulumuzda öğrendikleri teorik ve uygulamalı bilgilerin Yurt dışında pratiğini yapmaları, gelişen ve sürekli yenilenen teknolojik gelişmelerin farklı ülkelerde ne aşamada olduğu görmeleri ve kendi kişisel gelişimlerine katkı sunması amaçlanmıştır.

Öğrencilerimiz kendi alanları ile ilgili Avrupa örneklerini görerek bilgi ve tecrübe kazanacaklardır. Ayrıca farklı kültürleri de gözlemleyerek kültürel açıdan da kendilerini geliştireceklerdir. Proje kapsamında hedeflerimiz;

 Yeterli mesleki yeterlilik ve becerilere sahip bireyler yetiştirmek

  • Öğrencilerimizin ufuklarını açarak, meslekleriyle ve gelecekleriyle ilgili daha geniş bir bakış açısı kazanmalarını sağlamak
  • Yurtdışında kendi kültür ve medeniyetimizi en güzel şekilde temsil etmek ve tanıtmak

07.05.2024 76

07-05-2024

Kaynak: https://okulhaberajansi.com.tr/herekenuhcimentomtalogrencilerierasmuskapsamindaispanyayagidiyor/